22. januára 2013

Pražský králik

1 králik., 1 cibuľa., 1 petržlen., 1 mrkva., kúsok zeleru., 100 g masla., 250 ml kyslej smotany., 1 PL hladkej múky., 1 KL zázvoru., 1 KL sladkej papriky., troška muškátového kvetu., soľ., šťava z polovičky citróna., 
Králika rozdelte na o, osoľte ich a pridajte korenie, natrite paprikou. Zeleninu očistite, nastrúhajte na jemno, alebo nasekajte na drobné kúsky a osmažte na masle. Porcie králika pridajte k zelenine, podlejte trochou vývaru, alebo horúcou vodou a za občasného podlievania duste domäkka. Keď je mäso mäkké, rozmiešajte v smotane hladkú múku, vmiešajte do zeleniny s mäsom a ešte krátko povarte. Ochuťte citrónovou šťavou a pridajte korenie. Podávajte s knedľou, ryžou alebo cestovinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára