14. januára 2013

Kuracie prsia s južanskou omáčkou

4 kuracie prsia., soľ., mleté čierne korenie., olej., 1 červená paprika., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 4 PL rajčiakového pretlaku., 50 g zelených olív plnených červenou paprikou., štipka kajenského korenia., petržlenová vňať., 
Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, okoreníme, na rozohriatom oleji opečieme z každej strany po 5 minút a vyberieme. Papriku, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme v rozohriatom oleji. Potom vmiešame pretlak, podľa potreby rozriedime horúcou vodou a pri miernej teplote dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme nakrájané olivy, dochutíme soľou, štipkou kajenského korenia a ešte krátko a ešte krátko podusíme. Kuracie prsia nakrájame na plátky a podávame s omáčkou a bielym pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára