16. januára 2013

Bravčové kotlety s fazuľkou

4 bravčové kotlety., soľ., mleté čierne korenie., hladká múka., mletá červená paprika., olej., 200 ml zeleninového bujónu., 300 g varenej zelenej fazuľky., 30 g masla., 1 cibuľa, 2 PL pikantného kečupu., 1 strúčik cesnaku., kúsok feferónky., pažítka.,
Kotlety umyjeme, osušíme posolíme, koreníme a obalíme v múke rozmiešanej s mletou paprikou. Na rozohriatom oleji kotlet opekáme niekoľko minút z oboch strán, podlejeme horúcim bujónom, prikryjeme a pri mernej teplote dusíme 15 minút. Uvarenú fazuľku nakrájanú na menšie kúsky pridáme k cibuli opraženej na masle, popražíme, pridáme kečup, pretlačený cesnak, posekanú feferónku, posolíme a niekoľko minút dusíme. Kotlety podávame s fazuľkou, posypané posekanou pažítkou a s pečenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára