Zmiešajte petržlenovú vňať s rozmarínom, s prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Polovicu jemne pokrájanej slaniny opečte a vmiešajte do bylinkovej zmesi. Z mäsa pripravte plát, potrite ho zelenou zmesou, navrch položte vajce a stočte do mäsa alebo môžete tiež vyrezať otvor dlhým nožom a ten naplniť. Omotajte niťou a opečte na ostatnej upečenej slanine na panvici. Presuňte do pekáča, zalejte a zvoľna pečte asi 50 minút. Medzitým očistiť zeleninu, mrkvu a kaleráb, pokrájajte, dajte ju do hrnca, málo zalejte, pridajte muškátový oriešok a poduste domäkka. Tekutinu nechajte vypariť, do zeleniny vložte guľku vytvorenú z masla a múky, nechajte ju rozpustiť, krátko povarte, nakoniec podľa chuti osoľte. Upečené mäso pokrájajte na plátky obložte zeleninou. Podávajte s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára