18. januára 2013

Špagety a la putanesca

100 g tmavých olív bez kôstky., 50 g kaparov., 5 strúčikov cesnaku., 1 čili papričku., 100 g sardeliek.,  olivový olej., 100 ml suchého bieleho vína., 8 rajčiakov., 70 g rajčiakového pretlaku., soľ., 500 g špagiet., petržlenová vňať., 
Olivy, kapary, očistený cesnak a čili papričku bez jadierok nasekáme Ak sú sardelky príliš slaní, prepláchneme ich pod tečúcou vodou a nakrájame na rezance. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej, pridáme olivy, kapary, cesnak, čili papričku, sardelky a za stáleho miešania krátko opražíme. Potom zalejeme vínom, pridáme sparené, ošúpané rajčiaky nakrájané na menšie kúsky, pretlak a za stáleho miešania krátko podusíme. Špagety uvaríme v solenej vode, scedíme, preložíme na tanier, polejeme typickou talianskou omáčkou  posypeme posekanou vňaťou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára