13. januára 2013

Taliansky šalát s rybou

1 hlávka lolo šalátu., 200 g plátkov zo sleďov v pikantnom náleve, 100 g čiernych olív., 4 rajčiaky., 2 vajcia uvarené natvrdo., 8 čili papričiek v sladkokyslom náleve., pažítka.,
Zálievka: 5 PL olivového oleja.,  PL bieleho vínneho octu., šťava z jedného citróna., soľ., mleté biele korenie., 1 KL cukru., 
Šalát rozoberiem na listy, umyjeme, potrháme na menšie kúsky a necháme odkvapkať Slede pozdĺžne rozrežeme na pásy hrubé 2 cm, zvinieme a prepichneme špáradlom. Do misy vložíme šalát, obložíme rybou, olivami, rajčiakmi a vajciami nakrájanými na osminky, papričkami a pokvapkáme zálievkou. Hotový šalát dáme na 60 minút na chladné miesto. Podávame ho posypaný posekanou pažítkou.
Zálievka: Olej, ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie a cukor rozšľaháme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára