3. januára 2013

Bravčové karé

1 kg bravčového karé bez kostí., chlieb., sekané mandle., olivový olej., balzamiko., 4 strúčiky cesnaku., 2 cibule., čierne korenie., čerstvý rozmarín, tymian., soľ., 
Mäso pozdĺžne narežeme a roztvoríme. Ostrým nožom v ňom narežeme mriežku asi centimeter hlbokú. Nadrobno nasekáme rozmarínové lístky rozotrieme s väčším množstvom soli a vzniknutú zmes votrieme do zárezu v mäse. Olúpeme a nadrobno nasekáme cibule a osmažíme na panvici, pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, najemno nasekaný tymian a nahrubo nasekané mandle. Osolíme, koreníme vmiešame balzamikový ocot a nakoniec dôkladne zmiešame s opečeným, na kúsky natrhaným chlebom a olivovým olejom. Plnku podľa potreby ešte osolíme, necháme vychladnúť a nanesieme na plát mäsa, ktorý zarolujeme a previažeme potravinárskym špagátikom. Mäso opečieme na panvici zo všetkých strán a dáme do pekáča mierne podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch C zhruba hodinu. Upečené mäso necháme chvíľu odpočinúť, odstránime špagátik a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvým chlebom.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára