19. januára 2013

Orechové štvorce

400 g lístkového cesta., 100 g kryštálového cukru., 1 KL mletej škorice., 200 g vlašských orechov., 3 PL hrozienok namočených v rume., pár kvapiek citrónovej šťavy., 
Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a nakrájame na menšie štvorce. Do hrnca dáme cukor, škoricu, zalejeme 100 ml vody a varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Potom pridáme zomleté orechy, hrozienka, citrónovú šťavu, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Spodný štvorec potrieme plnkou, prikryjeme ďalším štvorcom potretým plnkou a nato dáme tretí, nepotretý štvorec. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára