18. januára 2013

Tofu a la Čína

1 PL sójovej omáčky., 1 PL worcesterskej omáčky., 2 PL olivového oleja., 200 g bieleho tofu., olej., 1 KL karí korenia., 2 strúčiky cesnaku., 1 čili paprička., 1 veľká červená paprika., 400 g čínskej kapusty., 200 g malých šampiňónov., 150 g sterilizovanej kukurice., soľ., štipka., mletého ďumbiera (zázvor)., 1 KL kečupu., 1 KL maizeny.,
Do misky dáme sójovú a worcesterskú omáčku, olivový olej, 2 PL studenej vody a rozšľaháme. Do marinády dáme tofu nakrájané na menšie kocky, premiešame, prikryjeme a necháme 12 hodín marinovať. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej, vmiešame karí korenie, nadrobno posekaný cesnak a čili papričku a krátko popražíme. Pridáme očistenú, na rezančeky nakrájanú papriku a kapustu, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, scedenú kukuricu., soľ, ďumbier a za stáleho miešania pražíme. Nakoniec pridáme tofu a za častého miešania znova popražíme. V troške studenej vody rozmiešame kečup, maizenu, vlejeme do zeleniny a ešte 1 minútu varíme. Podávame s ryžou, chlebom alebo pečivom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára