23. januára 2013

Medové kura

1 kura., soľ., KL sypkého zeleninového bujón., 1 väčšiu cibuľu., 4 strúčiky cesnaku., 2 PL hrozienok., 100 g medu., 2 PL olivového oleja., 1 PL sladkej chilli omáčky., 
Kura dobre umyte, osušte a rozštvrťte, osoľte, rozložte do pekáča, posypte lyžičkou sypkého zeleninového bujón, hrubo nasekanou cibuľou, nasekaným cesnakom a umytými hrozienkami. Rozmiešajte med s olejom a chilli omáčkou, zmesou natrite kura, mierne zalejte vodou a zvoľna upečte domäkka. V priebehu pečeia podľa potreby natierajte medovou zmesou a podlievajte. Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára