6. januára 2013

Aromatická ryba s hruškou a fazuľkou

400 g mrazeného rybieho filé., citrónová šťava., soľ., mleté čierne korenie., 100 g anglickej slaniny., olej., 2 cibule., 1 lyžica octu., 200 ml rybacieho bujónu., 70 g masla., 200 g sterilizovanej zelenej fazuľky., 100 g kyslej smotany., 2 hrušky., 20 g cukru., hladká múka.,
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou. Slaninu nakrájame na kocky opražíme na oleji a pridáme nakrájanú cibuľu, popražíme, zalejeme octom a polovicou bujónu. Varíme, kým sa tekutina takmer celá neodparí, potom zalejeme zvyšným bujónom a opäť necháme variť na polovicu. Na polovici masla opražíme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme scedenú fazuľku a opražíme. Podlejeme horúcou vodou, posolíme, okoreníme a krátko podusíme. Smotanu rozšľaháme s múkou rozmiešanou v troške vody, vlejeme do fazuľky, dochutíme citrónovou šťavou a povaríme. Hrušky nakrájame na kocky a premiešame s citrónovou šťavou. Na panvici rozpustíme zvyšné maslo, pridáme hrušky, cukor a necháme skaramelizovať. Podlejeme vodou a povaríme. Filé posolíme, okoreníme, narežeme do mriežky a obalíme v múke. Prudko opečieme z oboch strán a podusíme vo vlastnej šťave. Filé podávame obložené fazuľkou, hruškami a poliate omáčkou.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára