19. januára 2013

Morčacie stehno s fazuľkou

500 g vykosteného vrchného morčacieho stehna., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., hladká múka., olej., 1 červená cibuľa., 200 g zelenej fazuľky., 200 ml smotany na varenie., 100 ml suchého bieleho vína., šťava z jedného citróna., kôpor., 1 KL cukru.,
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s mletou paprikou. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso a pri miernej teplote, za stáleho miešania opekáme 10 minút. Potom pridáme očistenú, na menšie kúsky nakrájanú fazuľku, zalejeme smotanou, vínom a citrónovou šťavou. Neprikryté a pri miernej teplote, dusíme domäkka. Nakoniec pridáme posekaný kôpor, cukor a ešte niekoľko minút povaríme. Mäso podávame s cestovinou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára