13. januára 2013

Marinovaný vyprážaný zajac

4 zajačie stehná, 100 ml vínneho octu., 100 ml vody., 1 KL soli., 2 cibule., 2 bobkové listy., 6 zrniek čierneho korenia.,2 zrnká nového korenia., olej.,
Cestíčko: 3 PL hladkej múky., 200 ml zeleninového bujónu., 2 KL oleja., 2 vajcia., soľ.,
Stehná umyjeme, vykostíme a prekrojíme na dve časti. Do hrnčeka dáme ocot, vodu, soľ, cibuľu nakrájanú na plátky, bobkový list, čierne a nové korenie, privedieme do varu a pri miernej teplote niekoľko minút povaríme. Marinádu necháme vychladnúť, namočíme do nej stehná a na chladnom mieste necháme 5 hodín marinovať. Počas marinovania stehná obraciame. Odležané stehná vyberieme, namočíme do cestíčka a na rozohriatom olej vypražíme z oboch strán. Podávame s dusenou zeleninou.
Cestíčko: Do múky postupne vmiešame vychladnutý bujón, olej, žĺtky, soľ a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára