130 g hladkej múky., 40 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 80 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 žĺtok., nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker., 1 balenie Polevy svetlej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: plech na pečenie., papier na pečenie., formičku v tvare srdiečka (Ø asi 7 cm)., 6 drievok alebo špajdlí
Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, žĺtok, kôru a ručne vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme plát s hrúbkou 1 cm a formičkou vykrajujeme srdiečka. Do každého srdiečka zasunieme drievko alebo špajdľu. Srdiečka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Srdiečka necháme vychladnúť. Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie.
TIP: Pred pečením namočíme špajdľu do vody, aby počas pečenia nezhnedla.
Elektrická rúra: 180 °C., Teplovzdušná rúra: 160 °C., Plynová rúra: stupeň 3., Doba pečenia: asi 12 minút
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára