30. decembra 2012

Losos s chrenovou kôrkou

400 g bieleho pečiva., 80 g čerstvého chrenu., 100 g masla., soľ., mleté biele korenie., 600 g lososa., 80 ml olivového oleja., 2 šalotky., 2 strúčiky cesnaku., 500 g paradajok., 300 g póru alebo mladej cibuľky., 60 g sušených paradajok v oleji., plátky citróna a hlávkový šalát na ozdobu.,
Z pečiva vyberieme striedku. Chren očistíme a nastrúhame. Striedku rozdrobíme a v miske premiešame s nastrúhaným chrenom, zmäknutým maslom, soľou a korením. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a na 10 minút uložíme do chladničky. Umytý plát lososa rozdelíme na 4 filety, posolíme a na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán sprudka opečieme. Zmes na kôrku rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme pevnú placku v tvare steaku a pritlačíme ju na rybu. Lososa naukladáme do olejom potretého pekáča a pri 220 stupňoch C pečieme 15 minút. Šalotku a cesnak ošúpeme paradajky a pór umyjeme. Všetko pokrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji. Sušené paradajky necháme odkvapkať, pokrájame ich na kúsky a pridáme k zeleninovej zmesi. Prehrejeme, podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame ako prílohu k pečenému lososovi. Dozdobíme listami šalátu a plátkami citróna.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára