29. decembra 2012

Čerešňový krémovník

250 g masla., 200 g kryštálového cukru., 1 vanilkový cukor., štipka soli., 5 vajec., 370 g hrubej múky., 3 lyžičky kypriaceho prášku., 20 g kakaa., 1 lyžica mlieka., 500 g čerstvých čerešní alebo 750 g čerešňového kompótu., 50 ml rumu., 
Plnka: 40 g vanilkového pudingu., 100 g kryštálového cukru., 500 ml mlieka., 250 g masla., 
Poleva: 200 g čokolády na varenie., 100 g tuku., 
Maslo, kryštálový, vanilkový cukor a soľ., vymiešame do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, premiešame a dve tretiny cesta rozotieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v mlieku, premiešame a rozotrieme na bledé cesto. Čerstvé čerešne vykôstkujeme a rozložíme na cesto. Pečieme 35 minút. Teplý koláč pokropíme rumom. Po vychladnutí koláč potrieme maslovou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. 
Plnka: Pudingový prášok s cukrom rozmiešame v mlieku a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému zašľaháme vymiešané maslo. 
Poleva: Do kastrólika vložíme polámanú čokoládu, posekaný tuk a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Za čstého miešania necháme vychladnúť.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára