500 g hladkej múky., 1 kypriaci prášok do pečiva., 200 g práškového cukru., 1 lyžička mletej škorice., 4 vajcia., 100 g medu., ríbezľový džem., 200 g čokolády na varenie.,
Do misy dáme múku, kypriaci prášok, cukor, škoricu, tri rozšľahané vajcia, med a vymiesime hladké, lesklé cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme, polovicu cesta natrieme džemom a prikryjeme prázdnou polovicou cesta.Zľahka pritlačíme a potrieme zvyšným rozšľahaným vajcom. Formičkou na vykrajovanie vykrojíme srdiečka, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Do hrnca dáme polámanú čokoládu, pridáme 4 lyžice vody a nad parou, za stáleho miešania, necháme rozpustiť. Vychladnuté srdiečka namočíme do čokolády, položíme na kuchynskú mriežku a necháme zaschnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára