8. decembra 2012

Červené thajské zeleninové kari s kešu orechmi

300 g ryže., 100 g hnedých šampiňónov., 1/2 hlávkového kelu., 1 menší karfiol., 12 cherry paradajok., 3 PL slnečnicového oleja., 3 PL červenej thajskej karí pasty., 1 plechovka kokosového mlieka., 400 ml vody., 2 PL zeleninového bujónu v prášku., 1 PL trstinového cukru., 100 g kešu orechov.,
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale a odstavíme ju. Umyjeme a očistíme zeleninu a nakrájame ju na chutné kúsky. V hrnci rozpálime olej, pridáme zeleninu a 5 minút restujeme. Pridáme kari pastu, kokosové mlieko a vodu. Všetko premiešame a necháme 5 minút variť. Dochutíme zeleninovým vývarom a cukrom. Na panvici opražíme kešu orechy, nahrubo ich nasekáme a posypeme s nimi thajské kari. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára