3. júna 2013

Domáci kečup

1 kg paradajok., 1 cibuľa., 2 guľôčky nového korenia., malý kúsok zázvoru., 2 PL kryštálového cukru., 100 ml octu., soľ., mleté čierne korenie.,
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Nasypeme ich do hrnca a necháme úplne rozvariť. Rozvarené paradajky prepasírujeme a pretlak dáme späť do hrnca. Cibuľu spoločne s novým korením a zázvorom zaviažeme do čistého bieleho vrecka a vložíme do paradajkového pretlaku. Spoločne varíme do zhustnutia Potom pridáme cukor, ocot, soľ a korenie a ešte krátko povaríme. Vrecúško s korením vyberieme. Horúci pretlak nalejeme do vyvarených fliaš a necháme vychladnúť. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára