21. júna 2013

Kurací taliansky vrkoč

400 g kuracích pŕs., 200 g ementálu, 0,5 l mlieka., 50 g anglickej slaninky., olivový olej., soľ., biele korenie., 2 strúčiky cesnaku., polovicu cibule., bazalka., rozmarín., bobkový list., jarné zemiaky., 
Kuracie prsia naklepeme, nakrájame na pásiky a zapletieme do vrkoča spolu s bazalkou a rozmarínom. Opražíme z oboch strán, vložíme na plech a prikryjeme vrstvou anglickej slaninky, nakrájame na drobné kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a vložíme do rúry na 10 minút pri 200 stupňov C. Povaríme mlieko. Keď začne vrieť, pridáme ementál a cesnak, ktorý na konci vyberieme. Touto šťavou mäso polejeme. Ako príloha sú vhodné varené jarné zemiaky ochutené čerstvou pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára