3. júna 2013

Nepečený jahodový chrbát

10 g práškovej želatíny., 250 ml smotany na šľahanie., 400 g mäkkého tvarohu., 60 g práškového cukru., 2 vanilkové cukry., 60 g detských piškót., 200 g jahôd., šľahačka., 
Zo smotany pripravíme šľahačku. Tvaroh osladíme práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Želatinu zamiešame s vodou a vmiešame do tvarohu. Pridáme šľahačku. Dno formy vyložíme piškótami a zakryjeme ich polovicou tvarohovej náplne a povkladáme do tvarohu celé jahody. Vlejeme zvyšnú náplň a pridáme piškóty. Formu uložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnúť. Pred servírovaním ju na chvíľu postavíme do nádoby s horúcou vodou. Potom vyklopíme a chrbát nakrájame. Podávame so šľahačkou a jahodami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára