2. júna 2013

Kalerábový nákyp s tvarohom

2 stredne veľké kaleráby., 50 g chudej šunky., 150 g čerstvého tvarohu., 1 žĺtok., 2 bielky., 1 KL rastlinného tuku., 1 malá cibuľa., 50 g tvrdého syra., 20 g ementálu., 1/2 KL rastlinného tuku na vymazanie nádoby., 1 PL maizeny., bazalka., tymian., rozmarín., majoránka., mleté čierne korenie., muškátový orech., 1/2 dl bieleho vína., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji a dáme do ohňovzdornej nádoby, vymastenej rastlinným tukom. Ošúpané kaleráby pokrájame na tenké plátky, uvaríme a uložíme na cibuľu, posolíme a okoreníme. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, vínom, posekanou šunkou, maizenou, nastrúhaným tvrdým syrom a koreninami. Ušľaháme tuhý sneh z 2 bielkov a zľahka vmiešame do masy, ktorú dáme na kaleráby, posypeme strúhaným ementálom a navrch uložíme niekoľko vločiek rastlinného tuku. Zapekáme 30 minút vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára