23. júna 2013

Bravčové po taliansky

700 g bravčového karé bez kosti., 1 KL drvenej rasce., 2 strúčiky cesnaku., 100 g sušenej šunky prosciutto, 100 g šampiňónov., 4 PL paradajkového pretlaku., 100 ml vody na podliatie., hladká múka na obaľovanie., 2 PL do šťavy., 3 PL oleja., štipka kryštálového cukru., soľ.,
Bravčové karé umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, posypeme rascou, potrieme roztlačeným cesnakom a zľahka obalíme v múke. Vo väčšej panvici ho na horúcom oleji z oboch strán rýchlo opečieme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opečieme na rezance pokrájanú šunku. Pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a paradajkový pretlak. Poprášime múkou, premiešame a podlejeme horúcou vodou Do panvice pridáme opečené mäso, prikryjeme a dusíme úplne domäkka. Šťavu dochutíme soľou a štipkou cukru. Podávame s varenými cestovinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára