30. augusta 2013

Kávová torta

8 bielkov., 280 g práškového cukru., 110 g mandlí., 120 g polohrubej múky., mandľové lupienky.,
Na krém – 8 žĺtkov., 140 g práškového cukru., 250 ml sladkej smotany., 40 g hladkej múky., 250 g masla., 120 ml silnej čiernej kávy.,
Z bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Jemne doň primiešame pomleté mandle a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri časti a pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Do vychladnutej masy pridáme rozšľahané maslo a za stáleho miešania aj 100 ml kávy. Korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty. Boky ozdobíme mandľovými lupienkami a zrnkami kávy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára