Krém – 1 liter 33%-nej smotany., 250 g čokolády na varenie.,
24 hodín pred pečením koláča za stáleho miešania prevaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí zmes odložíme do chladničky. Na druhý deň vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista. Postupne pridáme pomleté orechy a žemľové omrvinky s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Po upečení cesto vyklopíme na dosku a papier odstránime. Necháme vychladnúť. Čokoládovo-smotanovú zmes vyberieme z chladničky a vyšľaháme tuhý krém. Krém nahrubo natrieme na cesto. Zákusok odložíme do chladu, potom pokrájame na kocky. Posypeme pomletými orechmi alebo čokoládovými hoblinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára