Špekáčky najskôr zbavíme črievka a narežeme. Cibuľu a feferónky nakrájame na kolieska.Do jednotlivých zárezov vkladáme kolieska cibule s feferónkou. Prevariť vodu s octom, korením a bobkovým listom. Nálev necháme mierne vychladnúť. Špekáčky dáme do fľaše zalejeme vlažným nálevom, otvor zakryjeme a necháme 8 až 10 dní na chladnom a tmavom mieste asi 5 dni odležať.
25. augusta 2013
Utopenci zo špekáčikov
8 špekáčikov; 4 menšie cibule; 4 feferónky (chilli); 8 guličiek zelené korenie; 8 guličiek červené korenie; 10 – 12 polievkových lyžíc octu; 4 bobkové listy; voda aby boli zaliate všetky špekáčiky;
Špekáčky najskôr zbavíme črievka a narežeme. Cibuľu a feferónky nakrájame na kolieska.Do jednotlivých zárezov vkladáme kolieska cibule s feferónkou. Prevariť vodu s octom, korením a bobkovým listom. Nálev necháme mierne vychladnúť. Špekáčky dáme do fľaše zalejeme vlažným nálevom, otvor zakryjeme a necháme 8 až 10 dní na chladnom a tmavom mieste asi 5 dni odležať.
Špekáčky najskôr zbavíme črievka a narežeme. Cibuľu a feferónky nakrájame na kolieska.Do jednotlivých zárezov vkladáme kolieska cibule s feferónkou. Prevariť vodu s octom, korením a bobkovým listom. Nálev necháme mierne vychladnúť. Špekáčky dáme do fľaše zalejeme vlažným nálevom, otvor zakryjeme a necháme 8 až 10 dní na chladnom a tmavom mieste asi 5 dni odležať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára