23. júla 2013

Kúzlo v cestíčku

Cesto: 400 g hladkej múky., 200 g polohrubej múky., 4 dl teplej vody., 1 vajce., 1 PL bravčovej masti., soľ., 
Plnka: 600 g hrudkovitého tvarohu., 400 g jahôd., 180 g kryštálového cukru., 120 g detskej krupice., 2 vajcia., 1 citrón., 1 vanilkový cukor., 1 vanilkový puding., 
Ďalšie suroviny: maslo., núka., práškový cukor., strúhanka., lupienky mandlí.,
Do väčšej nádoby preosejeme hladkú a polohrubú múku, pridáme soľ, vajce, vodu, rozpustenú masť. Z ingrediencií vymiešame cesto prikryjeme a necháme odstáť na chladnom mieste aspoň dve hodiny. Medzitým zbavíme jahody stopiek, umyjeme a dáme odkvapkať. Na prípravu plnky miešame tvaroh, kryštálový i vanilkový cukor, krupicu, vajcia, puding a trochu nadrobno nastrúhanej citrónovej kôry. Na stôl prestrieme väčší obrus a posypeme ho múkou na ktorej rozvaľkáme cesto na tenký veľký obdĺžnik. Potom ho potrieme rozpusteným maslom, jednu polovicu aj strúhankou. Na ňu rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku a rovnomerne posypeme jahodami. Štrúdľu opatrne pomocou obrusu zvinieme a okraje zahneme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme maslom, ozdobíme mandľami a upečieme dozlatista. Jahodové kúzlo podávame posypané práškovým cukrom a čokoládovými a mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára