14. júla 2013

Jogurtová torta s hroznom

3 vajcia., 60 g kryštálového cukru., štipka soli., 70 g hladkej múky., 40 g masla., olej na formu.,
Jogurtová vrstva: 14 plátkov tortovej želatíny., 250 g smotany na šľahanie., 700 g smotanového bieleho jogurtu., 120 g kryštálového cukru., 
Dohotovenie: 15 g číreho tortového želé, 80 g kryštálového cukru., biele a červené hrozno., 
Formu potrieme olejom a vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru. Z bielkov, soli a zvyšného cukru pripravíme sneh. Hmoty spojíme, vmiešame múku a maslo. Cesto vylejeme do formy a pri 180 stupňoch C pečieme 20 minút. Korpus necháme vychladnúť. Formu umyjeme, potrieme olejom a korpus do nej vrátime. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Potom ju vyžmýkame, vložíme do kastróla a na miernom plameni ju necháme rozpustiť. Smotanu vyšľaháme. Jogurt rozmiešame s cukrom. Vmiešame želatínu a šľahačku. Krém rozlejeme na korpus. Tortu necháme v chladničke. Tortové želé a cukor vsypeme do 300 ml vody. Zmes zahrievame a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pomocou štetca potrieme tortu želatínou. Tortu dozdobíme hroznom, môžeme potrieť želé. Tortu vrátime do chladničky. Keď želé stuhne, vyberieme tortu z formy a pokrájame na porcie. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára