13. júla 2013

Ríbezľová roláda

Cesto: 4 vajcia., 120 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 100 g hladkej múky., 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker., 
Náplň: 250 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker., 100 ml vlažnej vody., 200 ml kefírového mlieka., 250 g čerstvých ríbezlí.,
Ozdobenie: ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker., 50 g čerstvých ríbezlí.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. 
Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky. 
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.
TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára