15. júla 2013

Pomarančové tiramisu

2 mandarínkové kompóty á 314 ml., 1/2 kelímka šľahačkovej smotany cca 1,25 dcl., 1 balenie mascarpone alebo syra žervé., 250 g jemného tvarohu., 80 g cukru., 1 balíček piškót., 350 ml pomarančovej šťavy alebo 100% džúsu., 3 PL pomarančového likéru alebo esencie., kakao., pomaranč na ozdobu.,
Kompótové mandarínky necháme odkvapkať. Smotanu dotuha vyšľaháme. Mascarpone a tvaroh spolu vymiešame dohladka a ochutíme cukrom. Pridáme trochu pomarančovej šťavy a likér. Vmiešame šľahačku. Nákypovú formu vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme mandarínky a potrieme ich časťou tvarohového krému. Na ovocie rozložíme ďalšie piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Vrch natrieme zvyškom krému, uhladíme a na hodinu odložíme do chladničky. Po stuhnutí poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára