13. júla 2013

Torta Letné pokušenie

Cesto: 4 žĺtky., 60 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., štipka soli., ½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker., 120 g detskej krupice., 80 g nastrúhaných mandlí., 40 g hladkej múky., 4 bielky., 60 g cukru., 
Náplň: 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker., 250 ml mlieka., 1 zarovnaná polievková lyžica cukru., 3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice., 250 g kyslej smotany., 150 g cukru., šťava z jedného citróna., 200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované)., 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu.,
Ozdobenie: 50 g zmesi drobného ovocia., 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker., 20 g nastrúhaných mandlí.,
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.
Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme, okolo spodného plátu upevníme očistený okraj formy a pokvapkáme ovocnou šťavou. Na povrch nanesieme náplň s ovocím, priložíme druhý plát korpusu a opatrne pritlačíme.
Zvyšnú náplň bez ovocia rozotrieme na povrch torty a na hodinu odložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstránime a okraj torty posypeme mandľami.
Na ozdobenie rozmixujeme ovocie ponorným mixérom, zmiešame s tortovým želé a povaríme asi 1 minútu. Tortu ovocným pretlakom pofŕkame. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára