9. júla 2013

Krémový jahodový sen

Cesto: 130 g zmäknutého masla alebo margarínu., 80 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 2 vajcia., 150 g hladkej múky., 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 2 polievkové lyžice mlieka.,
Náplň: 500 g jahôd., 80 g cukru., 500 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker., 100 ml vlažnej vody.,
Ozdobenie: 250 g jahôd., 50 g marhuľového džemu., 250 ml smotany na šľahanie., 25 g nasekaných pistácií.,
Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy. 
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami. 


1 komentár: