19. júla 2013

Sladučký bozk

Cesto: 300 g hladkej múky., 300 g masla., 250 g jahôd., 200 g kryštálového cukru., 100 ml mlieka., 5 vajec., 3 balíčky prášku do pečiva., 1 vanilkový cukor., 1 PL kakaa.,
Krém: 500 g mascarpone., 150 g jahôd., 2 balíčky vanilkového cukru., 1 želatínový stužovač., 3 PL medu., 1 PL citrónovej šťavy.,
Ozdoba: 1 balenie bielej čokoládovej polevy., 1/2 balenia tmavej čokoládovej polevy., jahody na ozdobenie.,
Vymiešame maslo, kryštálový a vanilkový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, múku, prášok do pečiva a urobíme husté cesto. Polovicu roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhú polovicu cesta zmiešame s kakaom, potom natrieme na svetlé cesto. Navrch poukladáme jahody a pečieme cca 25 minút pri 170 stupňov C. Na prípravu krému najskôr rozmixujeme jahody s citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, mascarpone, med a vymiešame dohladka. Podľa návodu pripravíme želatínový stužovač, ktorý pridáme do jahodovo tvarohovej zmesi. Upečený a vychladnutý koláč preložíme na väčšiu tácku, polejeme pripraveným krémom a dáme na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. V horúcom vodnom kúpeli zvlášť rozpustíme čokoládové polevy. Navrch koláča najprv nalejeme bielu polevu, následne ju pokvapkáme tmavou. Potom stačí už len rozkrájať, ozdobiť jahodami.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára