30. augusta 2013

Kivi zákusok

6 vajec., 300 g práškového cukru., 150 ml oleja., 150 ml mlieka., 300 g polohrubej múky., 1 a 1/2 balíčka kypriaceho prášku.,
Na krém – 2 balíčky práškovej šľahačky., 2 balíčky vanilínového cukru., 3 kyslé smotany., 6 PL práškového cukru., 4 kivi.,
Na polevu – 500 ml vody., 1 práškový džús s príchuťou kivi., 1 balíček Zlatého klasu., 250 ml sladkej smotany., 40 g hladkej múky., 250 g masla., 120 ml silnej čiernej kávy.,
Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Vychladnuté vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Na krém vyšľaháme šľahačku spolu s vanilínovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a natrieme na cesto. Kivi očistíme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť. V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi pridáme 200 ml vody zmiešanej so Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme, kým poleva nestuhne. Teplú ju rozotrieme na koláč, ktorý vložíme na 12 hodín do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára