25. augusta 2013

Rozbíf

kg roštenky., mleté čierne korenie., soľ., olej., 60 g masti., mäsový vývar.,
Dobre odležanú roštenku odblaníme, umyjeme a osušíme. Potom ju okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, potrieme olejom, vložíme do chladničky a necháme dva dni odležať. Mäso občas obrátime a potrieme olejom. Pred prípravou roštenku najprv prudko opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán, potom ju podlejeme mäsovým vývarom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Mäso počas pečenia nezakrývame. Ak chceme, aby bolo vnútri prepečenejšie, pečieme ho 60 minút a počas pečenia doň nepicháme, aby nevytiekla šťava. Rozbíf môžeme podávať horúci, ale aj studený. Krájame ho na veľmi tenké plátky a podávame s rôznymi pikantnými omáčkami a prílohami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára