30. novembra 2010

Cukrové podkovičky

500 g polohrubej múky., 2 až 3 vajcia., 100 g práškového cukru., 100 ml mlieka., 125 g masla., 2 balíčky vanilkového cukru., 1 KL prášku do pečiva., soľ., 150 ml pálenky., kryštálový cukor., 
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Do vlažného mlieka pridáme vanilkový cukor, štipku soli a vymiešame spoločne s preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho zakryté odležať asi 20 minút. Vyvaľkáme cesto na plát hrubý asi 3 mm. Potom ho narežeme na 15 cm dlhé a asi 8 cm široké pásiky.  Každý pásik narežeme na kratšej strana a ohneme do tvaru podkovy. Koláčiky uložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 20 minút. Teplé podkovičky namočíme do pálenky a obalíme v cukre.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára