30. novembra 2010

Pečené mäso na mede

750 g bravčového mäsa., soľ., mleté čierne korenie., 1 PL oleja., 2 pomaranče., 200 g malých cibuliek., 2 kyslejšie jablká., 100 g medu., 1 KL škrobovej múčky., 
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na 1 PL oleja zo všetkých strán. Mäso preložíme do pekáča, podlejeme malými šálkami vody a šťavou z jedného pomaranča. Pečieme pri teplote 200 stupňov C. Podľa potreby dolievame vodu. Po 20 minútach znížime teplotu na 180 stupňov C a zvoľna dopečieme. Ku koncu pridáme ošúpané cibuľky, pečieme ešte 15 minút, potom pridáme na osminky nakrájané jablká, prilejeme med a 2 minúty dopekáme. Nakoniec výpek zmiešame so šťavou z druhého pomaranča rozmiešanou so škrobovou múčkou.  
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára