30. novembra 2010

Rýchla bublanina s čerešňami

20 g hery., 220 g polohrubej múky., 200 g krupicového cukru., 200 ml mlieka., 2 vajcia., 1 prášok do pečiva., 
Plnka: 1 lyžica hrubej múky na obalenie ovocia., 300 g čerešní., 
Múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame s cukrom, vajíčkami, s roztopenou herou a mliekom. Polovicu cesta nalejeme do vymasteného a hrubou múkou vysypaného pekáča s vyšším okrajom. Navrch pokladieme ovocie, ktoré sme premiešali s 1 lyžicou hrubej múky. Potom nalejeme zvyšok cesta, povrch uhladíme a dáme piecť. Po upečení necháme vychladnúť v pekáčiku a potom nakrájame na porcie, ktoré posypeme práškovým cukrom. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára