30. novembra 2010

Talianske lazane

1 balenie lazaní., olivový olej., soľ., 150 g šunky., 1 cibuľa., 100 g šampiónov., mleté čierne korenie., 100 g parmezánu., 1 PL masla., 150 g ml smotany na varenie., 4 PL hladkej múky., 
Lazaňové plátky uvaríme v osolenej vode domäkka. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Vlejeme smotanu, premiešame a 10 minút povaríme a osolíme. Na panvici opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a šampiňóny, opekáme, kým sa neodparí voda. Osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme 1/3 lazaňových plátkov, na ne nalejeme 1/4 bešamelu, posypeme 1/3 parmezánu a 1/3 šunkovej zmesi. Postup opakujeme, vrch zalejeme zvyšným bešamelom. Pečieme pri 170 stupňoch C asi 40 minút.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára