21. augusta 2011

Dusené bravčové mäso s haluškami


Dusené bravčové mäso: 1 kg chudého bravčového mäsa., 4 druhy farebnej papriky po 200 g., 200 g cibule., 200 g paradajky., 600 ml vody, mletá červená paprika., soľ., mleté čierne korenie., mletá rasca., podľa chuti., 1 PL hladkej múky (kopcovitá)., 150 ml olej.,
Halušky: 4 vajcia., 400 ml vody., 500 g hladkej múky., 200 g hrubej múky., 1 KL soli.,
Dusené bravčové mäso: Na hlbšej panvici si zohrejeme olej, mäso nakrájame na menšie plátky - medailóniky, ktoré zľahka opečieme, potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu , na kocky pokrájanú paradajku a na pásiky nakrájanú papriku (4 farby). Chvíľu to orestujeme, zasypeme soľou, mletým čiernym korením, mletou rascou a mletou červenou paprikou. Keď nám zelenina pustí šťavu zalejeme studenou vodou a necháme variť - dusiť. Keď je mäso mäkké vlejeme do neho vodu zmiešanú s 1 kopcovitou PL hladkej múky. Necháme zovrieť a odstavíme. 
Halušky: Do misy si dáme vodu, soľ, vajcia prešľaháme. Postupne prisypávate hrubú múku a potom hladkú múku. Dokiaľ nemáme polohusté cesto ktoré sa nelepí na okraje misy. Medzi tým nám zovrela voda (pomer vody asi toľko ako pri varení 1/2 kg cestovín), ktorú sme si dostatočne osolili. Keď nám už voda vrie hádžeme do polievky cez sito halušky, Halušky nám vyplávajú na povrch kde ich vyberáme sitom. Teplé halušky podávame rovno s mäsom, ak nám ale halušky ostanú treba ich preliať studenou vodou aby sa nám nezlepili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára