22. augusta 2011

Kapustový šalát s nakladanými hubami

1/2 malej hlávky bielej kapusty., 2 mrkvy., 1 cibuľa., 1 lyžica oleja., 100 g nakladaných húb., soľ., 
Zálievka: 3 lyžice octu., 3 lyžice vody., 1 lyžička soli., 1 lyžička cukru.,
Kapustu nastrúhame, posolíme a prstami premädlíme. Mrkvu nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame na kolieska a zmiešame ju s olejom. Z octu, vody, soli a cukru pripravíme zálievku, ktorú nalejeme na kapustu, pridáme mrkvu a nakoniec cibuľu, ktorá nasiakla olejom, a na kúsky nakrájané nakladané huby. Šalát necháme uležať asi 30 minút. Môžeme ho konzumovať len tak, ale výborne chutí s opečenými údeninami alebo mäsom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára