6. marca 2017

Špargľa s bylinkovou omáčkou

zväzok byliniek na frankfurtskú omáčku., vajce (uvarené natvrdo)., 125 g majonézy., 1 – 2 KL citrónovej šťavy., soľ., čierne korenie., kayenské korenie., cukor., kg bielej špargle., 50 g rastlinného tuku., 150 g múky., 0,1 l bieleho vína., muškátový oriešok (čerstvo strúhaný)., 2 bielky., olej
Zelené korenie jemne posekáme, vajce očistíme a pokrájame nadrobno. Vmiešame do majonézy, pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne a kayenské korenie. Špargľu očistíme a varíme 10 minút v osolenej vode s pridaním štipky cukru a 20 g rastlinného tuku. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Múku, víno a 30 g roztopeného rastlinného tuku vymiešame. Okoreníme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešame dobre ušľahaný sneh z bielkov, so štipkou soli. Špargľu namáčame v cestíčku a v oleji pri teplote asi 180 stupňov C fritujeme krátko dozlatista. Po odkvapkaní tuku na papieri upravíme na misu a servírujeme s bylinkovou omáčkou. S bielym pečivom môže byť predjedlom, so zemiakmi a šunkou hlavným jedlom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára