27. marca 2017

Rozkošný čokoládový ježko

Na 8 kuskov: 3 vajcia, 175 g cukru, 3 lyzice rumu, balicek vanilkoveho cukru, stipka soli, 200 g polohrubej muky, 150 g makkeho masla, 3 zltky, 3 lyzice kakaa, 3 lyzice praskoveho cukru, 50 g rozpolenych mandli, 100 g cokoladovej polevy
Z bielkov uslahame tuhy sneh, pridame do neho 100 g cukru. Vyslahame 3 zltky, 75 g cukru, rum, vanilkovy cukor a sol do peny. Striedavo pridavame sneh z bielkov a preosiatu muku, cesto vareskou opatrne miesame. Cesto pecieme v tukom vymastenej a mukou vysypanej forme. Upecene cesto dame vychladnut. Nakrajame na vodorovne platky. Maslo vymiesame s praskovym cukrom a zltkami, pridame stipku soli, kakao. Kremom potrieme piskotove platky a jezika opat zostavime. Hotovu cokoladovu polevu dame rozohriat vo vodnom kupeli. Do jezka napichujeme rozpolene mandle a zalejeme cokoladovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára