Na náplň: 500 ml 60 g cukru., balíček zlatého klasu., 6 plátkov želatíny., 3 PL rumu., 250 ml smotany na šľahanie.,
Na obloženie: 7 olúpaných banánov.,
Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime do predhriatej rúry a pečieme. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a zlatého klasu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do vychladnutého pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a banány ňou rovnomerne zalejeme. Necháme stuhnúť.
Tip: Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovanie namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára