9. decembra 2009

Rumové pralinky

3 vajcia., 150 g cukru., balíček vanilkového cukru., 150 g hladkej múky., 
Pridáme: 60 ml vody., 70 ml rumu., 1/2 fľaštičky rumovej arómy., 60 g práškového cukru., 1/2 balíčka tmavej polevy., 
Na namáčanie a obalenie: balíček tmavej polevy., 100 g nastrúhanej mliečnej čokolády., 
Na cesto ušľaháme vajcia, cukor a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie (asi 7 minút). Múku preosejeme do vaječnej peny a dôkladne zamiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť. Upečenú piškótu ihneď vyklopíme na papier na pečenie posypaný cukrom. Papier zvrchu zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Vychladnutú piškótu nakrájame na malé kúsky a dáme do misy. Ku kúskom piškóty pridáme do misy vodu, rum, rumovú arómu, cukor a polevu rozpustenú podľa návodu na obale. Elektrickým ručným šľahačom s hákmi na miesenie alebo ručne spracujeme kompaktnú hmotu. Z hmoty tvarujeme guľôčky s veľkosťou vlašského orecha. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Guľôčky namáčame pomocou vidličky v poleve pripravenej podľa návodu na obale a obalíme v strúhanej čokoláde. Uchovávame v chlade v uzatvorenej nádobe. 
Tip: Pralinky je možné pripraviť aj zo 400 g piškótového cesta.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára