21. decembra 2009

Rezy Hawai


3 vajcia., 3 PL vody., 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., štipka kypriaceho prášku do pečiva., 5 PL polohrubej múky., KL solamylu.,
Na plnku: 8 plátkov želatíny., kg mäkkého tvarohu., 70 g práškového cukru., 2 vanilínové cukry., trocha nastrúhanej kôry z omytého citróna., 3 PL citrónovej šťavy., 250 ml smotany na šľahanie., 
Na želé: 2 veľké konzery koliesok ananásu (650 - 700 g čistej váhy)., 500 ml tekutiny - šťavy z ananásovej konzery doplnenej vodou., cukrárenské želé., cukor podľa potreby.,
Vajcia, vodu, cukor a vanilínový cukor našľaháme šľahačom na penu. Kypriaci prášok, múku a solamyl premiešame a na 1 stupni šľahača krátko zašľaháme do peny. Hladké cesto rovnomerne rozotrieme do vymasteného a pomúčeného plechu a upečieme v rozohriatej rúre. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Na prípravu plnky namočíme želatínu podľa návodu. Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu i kôru premiešame. Ušľaháme smotanu a na miernom ohni rozpustíme plátky želatíny, z ktorých sme pred tým jemne vytlačili vodu. Do rozpustenej želatíny vmiešame 2 - 3 PL pripraveného tvarohu a všetko premiešame. Zľahka vmiešame smotanu a plnku rovnomerne natrieme na korpus. Odložíme asi na hodinu do chladu. Ananás necháme odkvapkať, odmeriame 500 ml šťavy a pripravíme želé podľa návodu na obale. Na plnku rozložíme kolieska ananásu a opatrne zalejeme vychladeným želé. Necháme najmenej 4 hodiny (najlepšie cez noc) na chladnom mieste. Krájame na rezy a servírujeme.      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára