11. decembra 2009

Piškóty

560 g hladkej múky., 280 g práškového cukru., 4 vajcia., balíček vanilínového cukru., KL amónia (salajka).,
Vajcia s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku, vanilínový cukor, salajku, zamiesime cesto, ktoré necháme niekoľko hodín stáť (najlepšie cez noc). Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme piškóty (alebo aj iné tvary), ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Piškóty pečieme pri teplote 180 - 200 stupňov C, kým nedosiahnu bledú farbu. Po vychladnutí ich môžeme máčať v čokoláde. Ak chceme piškóty orechové, tak vyvaľkaný plát posypeme orechami, ktoré valčekom jemne zatlačíme. Vykrajujeme úsporne, pretože vo zvyškoch ostanú orechy. Piškóty zo zvyškov sú tiež výborné.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára