20. februára 2010

Jablčné suflé

6 jabĺk., 80 g masla., 80 g cukru., 4 vajcia., štipka mletých klinčekov., štipka muškátového orieška., 1/4 KL škorice., citrón., štipka soli., tuk a strúhanka na vymastenie a posypanie mištičiek., maslo a sekané mandle.,
Neolúpané jablká dáme do rúry a pri 180 stupňoch C ich upečieme. Dužinu z nich vydlabeme, necháme ju čiastočne vychladnúť a zmiešame ju s maslom a polovicou cukru. Zvyšný cukor vyšľaháme so žĺtkami a zmiešame s jablkovou hmotou. Pridáme korenie, citrónovú šťavu a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh a vmiešame ho do jablkovej "kaše". Zmesou naplníme mištičky vymastené tukom a posypané strúhankou. Na povrch dáme vždy kúsok masla a trochu posekaných mandlí. Pečieme pri 180 stupňoch C asi 25 minút (podľa veľkosti mištičiek).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára