20. februára 2010

Orechová torta s marcipánom

140 g cukru., 1/2  balíčka vanilkového cukru., 130 g masla., 4 vajca., 30 g kakaa., PL horúcej vody., 100 g hrubej múky., štipka soli., na ozdobu 80 g nahrubo nasekaných orechov., 200 g marcipánu., 
Krém: 250 g masla., 130 g cukru., 50 g mletých orechov., 6 lyžíc vanilkového pudingu.,
Cukor, maslo a žĺtky vyšľaháme do peny. Pridáme kakao zmiešané s horúcou vodou, múkou a pevný sneh ušľahaný z bielkov a štipky soli. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou posypanej formy a upečieme v rúre vyhriatej len na 17é stupňov C. Po 20 minútach teplotu zvýšime na 190 stupňov C a pečieme asi 20 minút. Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri časti. Potrieme ich vrstvou orechového krému a opäť spojíme. Krémom potrieme aj povrch a bočné strany torty, ktoré obalíme posekanými orechmi. Marcipán rozvaľkáme na plát a ním tortu zakryjeme. Ozdobíme marcipánovými ružičkami a lístkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára