450 g hladkej múky., 125 g práškového cukru., 75 g medu., 50 g hery., vajce., 3 PL mlieka., 2 KL jedlej sódy., 1,5 KL korenia do perníka., PL kakaa., vajce na potretie.,
Zdobenie: poleva z bielkov., 150 g nelúpaných mandlí vcelku.., 50 g olúpaných mandlí., 50 g sušených čerešní.,
Zo surovín, pripravíme cesto a zabalené do mikroténu ho necháme v chlade 2 dni odpočinúť. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a vykrojíme 5 rôzne veľkých hviezd vždy po dvoch. Pečieme ich potreté rozšľahaným vajcom veľké a malé tvary spolu. Upečieme i malú hviezdičku priamo na špáradle a 10 koliesok s priemerom asi 2 cm. Hviezdy potom zlepujeme polevou vždy s kolieskom v strede od najväčších po najmenšie tak, aby ich cípy boli otočené vždy iným smerom. Po stuhnutí ozdobíme stromček polevou a na ňu prilepíme mandle a prekrojené čerešne. Na vrchol koruny zapichneme najmenšiu hviezdičku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára